Nieuws & Publicaties

Bekijk de nieuwste trends en referenties op facebook: https://www.facebook.com/SmartLivingInterieurontwerp


 
Presentatie Christian Huygens college
do. 07 juni 2012
Presentatie over het beroep van interieurontwerper

Eindhoven - Christian Huygens college

Aan Havo/VWO leerlingen wordt een beroepenavond gepresenteerd. Heleen Juwett van Smart Living interieurontwerp geeft een presentatie over het beroep van interieurontwerper. De presentatie is hier te bekijken.

 
De Stentor,
ma. 21 mei 2007
Persbericht

Deventer krijgt nieuwe kunstbeurs in Bergkerk

DEVENTER - Deventer krijgt volgend jaar een kunstbeurs in de Bergkerk. Galeries uit het hele land nemen deel aan de beurs, die van 6 tot en met 9 maart 2008 wordt gehouden. De beurs beperkt zich tot hedendaagse kunst, maar wel in alle disciplines: fotografie, schilderijen, sieraden, beelden, videokunst en meer.

De deelnemende galeries zijn door initiatiefneemster Marieke Pfeiffer van galerie ZininKunst geselecteerd op basis van hun professionaliteit. Pfeiffer wil de beurs jaarlijks gaan organiseren. 'Deventer is een echte kunststad maar er is niets dergelijks', zegt Pfeiffer. 'Er blijkt behoefte aan te zijn. Hiermee zet je Deventer landelijk op de kaart als kunststad.'

De ambities van Pfeiffer en haar twee compagnons, Heleen Juwett van Smart Living uit Twello en Marike ten Thij-Douwes, reiken ver: een internationale kunstbeurs. 'We beginnen klein in de Bergkerk. De kerk heeft allure en is niet zo groot. Het gaat niet om volume maar om kwaliteit.'

 
Deventer Post, 
wo. 2 oktober 2002
Advertentie Smart Living interieuradvies - Woonbijlage
Dubbelclick plaatje om grote advertentie te zien 

<Dubbelclick op het plaatje om de advertentie groot te zien>

"Niets is persoonlijker dan uw interieur. U wilt uw vingerafdruk
terug zien. Smart Living interieuradvies begrijpt dit en vertaalt
uw smaak naar een huis of werkomgeving die past. Bij u en de
mensen om u heen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op
met Heleen Juwett van Smart Living interieuradvies."

   
Deventer Post, 
wo. 2 oktober 2002
Redactioneel artikel - Woonbijlage

WONEN trends 2002

Interieuradviseuse Heleen Juwett: "Steeds meer bewustwording." 
Het interieur wordt steeds persoonlijker.

DEVENTER – Als we praten over het interieur anno 2002, wil interieuradviseuse Heleen Juwett het niet zozeer hebben over trends. “Er is eerder sprake van bewustwording”, zegt Heleen, die deze zomer als zelfstandig interieuradviseuse in Deventer met een eigen bedrijf, Smart Living, is gestart.

“Bewustwording ten aanzien van de persoonlijke invulling van het interieur. De afgelopen jaren hebben de Nederlanders in het algemeen in luxe geleefd en dat bracht met zich mee, dat ze zich op het gebied van het interieur ook van alles konden permitteren. Direct gevolg daarvan is, dat mensen bewuster zijn gaan nadenken over het interieur en de invulling die ze hieraan willen geven. Men volgt niet meer klakkeloos de trends.

“De echte modetrends in het interieur zijn nu echter toch een beetje op hun retour en voorop staat nu de manier waarop men het interieur presoonlijk kan maken. Je ziet ook dat er veel stijlen worden gecombineerd. De uitdaging is dat de interieuradviseur de stijlen dusdanig combineert, dat er een harmonieus geheel ontstaat. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Stoffen, vormen, materialen kunnen bij wijze van spreken tot in het oneindige worden gecombineerd, waarbij ik dan onmiddellijk de aantekening maak dat je in een woning natuurlijk verschillende ruimtes hebt. In de woonkamer gebeuren vaak meerdere activiteiten dan wonen alleen. Computer en werkplek kunnen aan de hand van een interieurplan een goede plaats krijgen in de woonkamer zonder afbreuk te doen aan de rest van het interieur. Bij open keukens bijvoorbeeld - die zie je steeds vaker - is het vaak gewenst om de scheiding met de woonkamer wat minder scherp te maken. Dat maakt de overgang soepeler.” Volgens Heleen Juwett zijn de interieurwinkels in onze regio ‘redelijk’ gesorteerd. “Ook op het gebied van tweedehands design is er wel goed materiaal voorhanden.”

Retro

Populair is nog steeds de retro-stijl, die al sinds enkele jaren ‘in’ is. Retro grijpt terug op de interieurmode van de jaren vijftig en zestig met veel bolle vormen en vrolijke kleuren. Heleen Juwett past haar eigen interieur graag aan aan het seizoen. “Dat betekent dat ik in de winter graag een winterwarme sfeer in huis haal met een combinatie van kleuren. Dit doe ik onder andere door een karpet waarin warme kleuren zitten en dat vanwege de wol veel warmte geeft, op de vloer te leggen. De kleuren uit het karpet laat ik terugkomen in een aantal accessoires die ik toevoeg zoals kussens, kaarsen en warme plaids. Door het repeteren van kleur krijg je een harmonieus geheel.” Heleen geeft met dit voorbeeld al aan dat je ook in huis een persoonlijke sfeer kunt creëren.

Interieurtips

·     Een foefje om het plafond ‘op te rekken’ indien men dat te laag vindt: door het bovenste gedeelte van de muur direct onder het plafond wit te schilderen en de rest van de muur een iets donkerder tint te geven, lijkt het net of het plafond hoger is dan werkelijkheid.

·     Door een spotje te plaatsen tussen de bank en de muur, lijkt het net of de bank een stuk verder van de muur verwijderd is dan in werkelijkheid. Licht doet de ruimte groter lijken.

·     Banken en stoelen op pootjes in plaats van met rokken die tot op de grond reiken, vergroten het ruimtelijk effect. Omdat je licht ziet onder de bank, wordt deze minder zwaar en lijkt deze minder plaats in te nemen.

·     Een spotje onder een plantenbak waarbij het licht dus van onder naar boven schijnt, geeft een speciaal effect en maakt de plantenhoek minder donker.

·     Om ook de binnenkant van een kast bij het interieur te betrekken, kun je de achterzijde (binnen) behangen.

·     Bang om een muur in de kamer te schilderen omdat de kleur misschien helemaal niet zou bevallen? Plaats er een paneel voor en verf dat. Dan kun je zien of de kleur bevalt. Is dat niet het geval, haal dan het paneel weer weg. Bevalt de kleur wel, schilder dan de muur in de gewenste kleur. Hetzelfde kun je natuurlijk ook doen met behang en/of stof.

·     Gebruik in het interieur in principe niet meer dan drie accentkleuren. Anders wordt het te rommelig.

 
Deventer Post, 
wo. 25 september 2002
Persbericht

Zakelijk Bekeken

INTERIEURADVIES BIJ SMART LIVING

Na een jarenlange studie en verschillende freelance werkzaamheden, heeft Heleen Juwett de uitdaging aangegrepen om haar eigen stijl en visie gestalte te geven in de vorm van een eigen adviesbureau. In  april startte ze officieel met “Smart Living interieuradvies”. Het concept is eenvoudig. Een goed interieur vraagt om een goed doordacht woonplan. Dit betekent bewust omgaan met de bestaande situatie, de persoonlijke woonwensen en de mogelijkheden. "Vaak kan al door middel van een kleine aanpassing meer sfeer worden gecreëerd. Elementen als stijl, functionaliteit, indeling, ruimte en kleur spelen hierin een belangrijke rol", laat Juwett weten. "Smart Living helpt graag met een persoonlijk woonadvies."
Kijk op www.smart-living.nl voor meer informatie of bel 0571-270158 of 06-445 906 96.

 
StadsKrant regio Deventer,
ma. 26 augustus 2002
Persbericht

Interieuradviesbureau gestart in Deventer

Deventer - Na een jarenlange studie en uitvoering van freelance werkzaamheden, heeft Heleen Juwett de uitdaging aangegrepen om haar eigen stijl en visie op wonen gestalte te geven. Onlangs startte zij haar eigen adviesbureau. Sinds april is “Smart Living interieuradvies” actief.
Het concept is eenvoudig. Een goed interieur vraagt om een goed doordacht woonplan. Dit betekent bewust omgaan met de bestaande situatie, de persoonlijke woonwensen en de mogelijkheden. Vaak kan al door middel van kleine aanpassingen meer sfeer worden gecreëerd. Elementen als stijl, functionaliteit, indeling, ruimte en kleur spelen hierin een belangrijke rol.
Smart Living helpt graag met een persoonlijk woonadvies.
Kijk op www.smart-living.nl voor meer informatie of bel 0571-270158 of 06-445 906 96.

 
Concept persbericht,
ma. 12 augustus 2002
Persbericht

Heleen Juwett,

Het gezicht achter Smart Living interieuradvies.

Interieuradviesbureau succesvol gestart in Deventer

Na een jarenlange studie en uitvoering van freelance werkzaamheden, heeft Heleen Juwett de uitdaging aangegrepen om haar eigen stijl en visie op wonen gestalte te geven in de vorm van een eigen adviesbureau. Afgelopen april is “Smart Living interieuradvies” officieel van start gegaan.

Het concept is eenvoudig. Een goed interieur vraagt om een goed doordacht woonplan. Dit betekent bewust omgaan met de bestaande situatie, de persoonlijke woonwensen en de mogelijkheden. Vaak kan al door middel van kleine aanpassingen meer sfeer worden gecreëerd. Elementen als stijl, functionaliteit, indeling, ruimte en kleur spelen hierin een belangrijke rol.

Smart Living helpt je graag met een persoonlijk woonadvies.

Kijk op www.smart-living.nl voor meer informatie of bel 06-44590696.